За мама, за бебето… за цялото семейство! * For mom, baby… and the whole family!


Откакто се помня, в чантата си винаги нося книга. Не защото съм пристрастена към четенето и животът ми е немислим без четиво. Просто обичам да запълвам паузите в ежедневието си с нещо познавателно, увлекателно и полезно. Някои ровят в смартфона си до безсъзнание, други се поклащат в ритъма на любимата музика, аз потъвам в книга 🙂  Независимо дали в дома си имате бебе, малко дете или тийнейджър, паузите в ежедневието са нещо важно. В определени моменти бих казала - животоспасяващи! Ако и вие като мен обичате да ги изпълвате с прекрасно четиво, тези две книги със сигурност ще ви доставят истинско удоволствие!

As long as I remember myself I’ve always carried a book in my bag. Not because I am addicted to reading and my life is unthinkable without it. Absolutely not. I just love to fill the breaks in my everyday routine with something cognitively, interesting and useful. Some are digging in their smartphones unconscious, others are swaying to the beat of their favorite music, I prefer to sink into a book 🙂 Whether you have at home a baby, toddler or teenager breaks in everyday life are important. At certain times I would say - life-saving! If you love to read just like me you have to read these wonderful books will that will surely give you real pleasure!


                             „60 занимания с моето бебе по системата Монтесори“

Когато се роди бебето, ние го посрещаме и се грижим за него. Но не по-маловажно е да подхранваме и желанието му за откривателство, да насърчаваме неговата любознателност и да му помагаме да развива способността си за концентрация в атмосфера на спокойствие и сигурност. Книгата на Мари-Елен Плас е вдъхновена от педагогическите методи на Мария Монтесори и е посветена на най-малките – от раждането до 15-месечна възраст, и предлага идеи и занимания, които осигуряват спокойна и положителна домашна атмосфера, насърчават самостоятелността на детето и му помагат да развива способностите си. Авторката се фокусира върху подготовката на детския кът у дома, избора на подходящи играчки, храненето, откриването на звуците, книгите и езика, упражненията за развитие на едни или други умения, стимулирането на учтиво поведение и др. Книгата съдържа великолепни цветни и черно-бели фотографии, илюстриращи идеите на авторката. от издат. "Колибри"
„Малък наръчник по хюга”

Датчаните оглавяват повечето класации за най-щастливите хора в света. Една от причините за това е хюга. Хюга се нарича всичко – от „изкуството да създаваш атмосфера на интимност“, „комфорт за душата“ и „липсата на дразнители“ до „да изпитваш удоволствие от наличието на успокояващи неща“, „споделени моменти на уют“ и „да пиеш какао на светлината на свещи“. В моментите на хюга ни изпълва спокойствие и сигурност и можем да бъдем себе си. Усещаме хюга, когато се сгушим на дивана с любимия човек, когато споделяме вкусна храна с най-близките си приятели или просто когато в ясното утро през прозореца струи идеалната светлина. Можем да кажем, че Майк Викинг е най-подходящият наставник по хюга не само защото е датчанин, а и защото е изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген. След години проучване на причините за личната удовлетвореност от живота той разкрива разковничето за щастлив живот на датчаните.

от издат. "Хермес"Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *