На градските приключенци, с любов * To urban adventurers, with love

IMG_20170104_124324_165


Преди три години се влюбихме в „Градска география” (и историята на двамата братовчеди- разбойници, които пътешестват с баба си и колата й из страната и откриват колко различни от учебниците са българските географски ширини). Ето че издателство „Точица” ни предизвика с ново вдъхновяващо книжно приключение – „Градска география” (автори Зорница Христова и Десислава Димитрова и илюстратор Сияна Захариева). Книга, която разказва за приключението да пораснеш.
 

IMG_20170108_134749_661


Когато бабата на Тони, Марти и Мая си счупва крака, те откриват онези предизвикателства, които ги дебнат на две крачки от тях, в самия град. Истински зверове – като кучетата и въшките. Истински битки – като битката за кварталната градинка, с черна магия и нови познайници сред подземния свят. Истински живот, който расте и повяхва, крие се под земята и отново вири носле. И за капак: всички перипетии на любовта.

IMG_20170108_134805_449


Любимата ни част от книгата са последните й страници, изпълнени с истории от природата и различни идеи за това какво можете да си направите със съкровищата, които намерите в парка: кукла от мак, къдрички от жълтурче, парфюм от диви цветя и още много, много други прекрасности!   hand-print1

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *